Bezlepkový arašídový koláč pro děti od 2 - 3 let zpět

Ingredience:
arašídová mouka (nebo mleté arašídy)2,5 hrnkukokosový cukr1 hrnekvejce2 ks
kakao holandského typu1/2 hrnkurozpuštěné ghíčko1/2 hrnkukypřící prášek (bezfosfátový)1 lžička
arašídová mouka (nebo mleté arašídy) 2,5 hrnku, kokosový cukr 1 hrnek, vejce 2 ks, kakao holandského typu 1/2 hrnku, rozpuštěné ghíčko 1/2 hrnku, kypřící prášek (bezfosfátový) 1 lžička

Příprava

Měli jsme v obci sousedskou sešlost. Jako vstupné na ni obvykle nosíme nějaké to sladké pohoštění, které si pak mezi sebou různě ochutnáváme a vyměňujeme. Stůl bývá většinou plný tradičních buchet, bábovek a zákusků, a tak jsem se letos rozhodla jít na to trošku jinak a upekla tuhle bezlepkovou dobrotu. Je opravdu výborná, taková vláčná čoko-oříškovka.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte ghí a postupně zapracujte také arašídovou mouku, kakao a kypřící prášek. Poté těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem (nejlépe ho do plechu umístíte tak, že ho zmačkáte, namočíte v teplé vodě a vyždímáte). Pečte na 180°C přibližně 20 minut. Pro kontrolu můžete propíchnout špejlí a poznáte tak, zda už je koláč hotový. Před podáváním nechte vychladnout. 

Dětská specifika:

  • Arašídy jsou společně s dalšími ořechy a semínky doporučovány od 2 - 3 let. Prvním z důvodů je alergennost, závažnějším problémem ale může být náchylnost k plísním a žluknutí.
  • Taktéž kakao je doporučováno od stejné věkové hranice.
2018-03-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI