Ingredience: | |||||
arašídová mouka (nebo mleté arašídy) | 2,5 hrnku | kokosový cukr | 1 hrnek | vejce | 2 ks |
kakao holandského typu | 1/2 hrnku | rozpuštěné ghíčko | 1/2 hrnku | kypřící prášek (bezfosfátový) | 1 lžička |
Měli jsme v obci sousedskou sešlost. Jako vstupné na ni obvykle nosíme nějaké to sladké pohoštění, které si pak mezi sebou různě ochutnáváme a vyměňujeme. Stůl bývá většinou plný tradičních buchet, bábovek a zákusků, a tak jsem se letos rozhodla jít na to trošku jinak a upekla tuhle bezlepkovou dobrotu. Je opravdu výborná, taková vláčná čoko-oříškovka.
Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte ghí a postupně zapracujte také arašídovou mouku, kakao a kypřící prášek. Poté těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem (nejlépe ho do plechu umístíte tak, že ho zmačkáte, namočíte v teplé vodě a vyždímáte). Pečte na 180°C přibližně 20 minut. Pro kontrolu můžete propíchnout špejlí a poznáte tak, zda už je koláč hotový. Před podáváním nechte vychladnout.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI