Ingredience: | |||||
vydlabaná a oloupaná dýně | 300 g | skořice | 1 lžička | perníkové koření | 2 lžičky |
rozdrcený hřebíček | 6 ks | ||||
+ balení Mix Yo Nutri Free, ke kterému potřebujeme: | |||||
vejce /vejce jsem rozdělila a ušlehala bílek i když to na krabici nebylo) | 3 ks | mléko | 80 g | slunečnicový olej | 100 g |
Krém: | |||||
měkký tvaroh | 250 g | šlehačka | 1/2 kelímku | ztužovač šlehačky | 1/2 balení |
máslo (rozpuštěné) | 30 g | moučkový cukr | cca 4 lžičky | vlašské ořechy | hrst |
skořicový cukr a dýňová semínka | na ozdobu |
Lepek nebo bezlepek? To je otázka. Pro někoho nařízení lékaře, pro někoho životní styl a pro někoho velká neznámá, tak jako pro mě.
Do včerejška jsem jedla jen pár bezlepkových surovin a tedy musím říct, žádná sláva. Ano, je pravda, že to bylo, když jsem byla na výšce, což nějaký ten rok už je, ale zase ne tolik.
Většina lidí říkalo, že bezlepkové koláče a chleby jsou hutné, nenadýchané a ošklivé. Takže toto bylo pro mě výzva a zkusila jsem něco upéct.
Bylo to hlavně na popud Vás čtenářů, kteří mi často píšete, že vaříte moje recepty, ale v bezlepkové formě. Tak jsem to také tak udělala.
Přes mojí kamarádku, jsem se dostala ke značce Nutri free, přivezla si balení na chleba, balení na rádoby linecký koláč a balení na jogurtový koláč, který vidíte níže.
Upéct z toho, to je na obrázku není žádná věda, já to chtěla obohatit a udělat prostě chutnější. Koho baví suchá buchta, já mám ráda ty vlhké.
A koho baví smíchat sáček s vajíčkem a mlékem a dát péct, mě tedy ne.
Tak jsem se zamyslela a napadla mě dýně, je sezóna, všude jich je mraky a vím, že ten poslední dýňový koláč měl u mě obrovský úspěch.
Forma o průměru 26 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI