Ingredience: | |||||
pečená červená řepa | 250 g | vejce | 2 ks | bílý jogurt | 2 lžíce |
med | 180 g | sůl | špetka | čokoládový protein (dobrovolné) | 1 - 2 odměrky |
ovesné mouka (rozmixované vločky) | 250 g | holandské kakao | 30 g | 85% hořká čokoláda | 100 g |
tuk | 90 g | horká voda | 2 lžíce | prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
Poleva: | |||||
hořká či bílá čokoláda | 80 g | máslo | 1 lžíce |
Na instagramu jsem sdílela v instastories kousek upečeného snídaňového "bloodie" a spousta z Vás se mi ozvalo s prosbou o recept. Rozhodla jsem se ho tedy sdílej podrobněji i na mém blogu. Doufá, že bude koláč chutnat všem! Je vláčný, hutný a plný proteinu.
Řepu upečeme v alobalu 1 hodinu na 200°C, poté otevřeme alobal a necháme vychladnout. Následně nakrájíme na kostičky. Do mixéru si dáme vejce, bílý jogurt, lžíci vody, med a nakrájenou řepu. Vše dobře rozmixujeme. V mikrovlnné troubě si zatím rozpustíme čokoládu s 90 g tuku a lžící horké vody. Do velké mísy si nalijeme rozmixovanou směs, rozpuštěnou čokoládu a přidáme špetku soli. Za stálého míchání přidáme postupně kakao, čokoládový protein, prášek do pečiva a ovesnou mouku. Hotové těsto dáme péct v tukem vymazané formě zhruba 25 minut na 200°C.
Moučník můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a po vychladnutí podávat, např. s malinami.
Dobrou chuť!
Z uvedených ingrediencí upečete brownie do kulaté formy d = 32 cm nebo na malý pekáček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI