Ingredience: | |||||
špaldová jemná nebo hladká mouka | 400 g | vlažná voda | 200 ml | sádlo (nebo 50g másla a 50ml oleje) | 50 g |
cukr | 30 g | sůl | větší špetka | vejce (nechte si trošku na potření) | 1 ks |
droždí | 1/3 kostky | trochu vajíčka a mléka - vyšlehat | na potření | lupínky mandliček | na posypání |
rozinky | dle chuti |
Na pondělní START - snídani - dnes upečené: BOCHÁNKY s rozinkami - budou podávané s vyšlehaným tvarohem a kouskem čerstvého ovoce.
Necháme si vzejít kvásek (voda, trochu cukru, kvasnice, trochu mouky).
Kvásek přidáme k ostatním surovinám, zpracujeme v krásné těsto a necháme aspoň hodinku kynout.
Po vykynutí rozdělíme na 10 dílů a tvoříme bochánky.
Na plechu necháme další 1/2 hod kynout. Pak prostřihneme do křížku.
Potřeme žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypeme lupínky mandliček a pečeme na 160-175 stupňů asi 15-20 minut.
Rada: na spodek trouby dát kastrůlek s horkou vodou, jak se voda odpařuje, bude pečivo nadýchanější
Přeji, aby se pečivo povedlo a chutnalo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI