Ingredience: | |||||
čerstvé borůvky | 150 g | čerstvý banán | 2 ks | hladká mouka | 125 g |
celozrnná mouka | 75 g | ovesné vločky | 200 g | hnědý nerafinovaný cukr (moscuvado cukr) | 85 g |
mléko | 250 ml | velká vejce (bílky a žloutky zvlášť) | 2 ks | slunečnicový olej | 3 lžíce |
prášek do pečiva | 3 lžičky | skořice | 1 lžička | sůl | 1/4 lžičky |
Zkuste místo klasických muffinů změnu. Borůvkové muffiny z ovesných vloček jsou nabité doslova energií a to nejen k snídani. Můžeme přidat i chia semínka nebo kousky čokolády.
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience. Takže hladkou a celozrnnou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, mletou skořici, chia semínka, sůl a cukr. Všechny ingredience důkladně pomocí vařečky promícháme.
2. Banány si pomocí vidličky rozmačkáme, abychom z nich měli takovou kašičku. Tu pak následně zalijeme mlékem, přidáme olej a žloutky. Jemně a přitom důkladně promícháme.
3. Ze zbývajících bílků vyšleháme pevný sníh.
4. Do mísy se sypkými ingrediencemi přidáme vytvořenou směs z banánů, mléka, oleje a žloutků. Smícháme a poté přidáme vyšlehaný sníh.
5. Jako poslední přidáme borůvky. Jemně je přimícháme, abychom je nerozmačkali.
6. Pomocí lžic naplníme jednotlivé košíčky ve formě.
7. Dáme péct na 25 minut a máme hotovo.
Muffiny můžeme skladovat až 5 dnů v uzavřené míse. Namísto borůvek můžeme přidat i jiné sezonní ovoce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI