Borůvkové nekynuté cuketové koláče (univerzální nekynuté vegan těsto) zpět

Ingredience:
najemno nastrouhaná cuketa, zbavená šťávy190 gšpaldová mouka hladká300 gprášek do pečiva bez fosfátů1 ks
alsan bio120 gsůl špetkapanela či jiný cukr1 lžička
špaldová mouka na pomoučnění
Náplň:
borůvky či jiné ovoce dle potřeby
Drobenka:
tuk1 lžícepolohrubá špaldová mouka nebo mix ovesné mouky a mandlové mouky1 lžícepanela či jiné sladidlo3 lžíce
naředěná meruňková zavařenina na potření
najemno nastrouhaná cuketa, zbavená šťávy 190 g, špaldová mouka hladká 300 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1 ks, alsan bio 120 g, sůl špetka, panela či jiný cukr 1 lžička, špaldová mouka na pomoučnění, borůvky či jiné ovoce dle potřeby, tuk 1 lžíce, polohrubá špaldová mouka nebo mix ovesné mouky a mandlové mouky 1 lžíce, panela či jiné sladidlo 3 lžíce, naředěná meruňková zavařenina na potření

Příprava

Dlouho malé dělalo problémy kynuté těsto a přes kojení byl velký problém. Já s ním mívám problém také a jsem vždy nafouklá jak bublina. Hlavně s dvěma dětmi vychytat dobu kynutí je někdy zajímavé a čas je drahý. Chvíli jsem si nekynuté, bezvaječné těsto mazlila a dnes se konečně povedlo luxusní, nadýchané těsto. Toto těsto je univerzální místo kynutého. Je velmi rychlé na přípravu a věřím, že z něj půjdou langoše a vdolky, musím vyzkoušet, je úžasné.

Příprava je velmi snadná. Očistíme si cuketu, nastrouháme ji najemno a vymačkáme z ní vodu. K nastrouhané a vymačkané cuketě přidáme povolený tuk, kypřící prášek, mouku, špetku soli, cukr a vypracujeme těsto. Těsto nesmí být příliš lepivé, dle potřeby případně přidáme mouku, ale ne příliš. 

Těsto jsem neválela, pomoučnila jsem si ruce, vytvarovala koláčky, kladla na plech s pečícím papírem, obtiskla jsme dno skleničky do mouky a vytlačila střed na koláči. Udělal se mi dolík, který jsem naplnila borůvkami a posypala připravenou drobenkou. 

Koláče pomažeme naředěnou meruňkovou zavařeninou místo vajíčka. Pečeme na 180 - 200°C do zrůžovění přibližně 15 minut.

A pak již jen necháme vychladnout.

2018-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
11
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI