Ingredience: | |||||
kanadské borůvky | 400 - 450 g | žloutky | 6 ks | vanilkový lusk | 1 ks |
likér Amaretto | 80 ml | třtinový cukr | 110 g | agávový sirup | dle chuti |
čerstvá máta | dle chuti |
Tenhle naprosto luxusní a neskutečně návykový dezert jsme si doma dělali již několikrát, je tak dobrý , že prostě nelze odolat, navíc poměrně rychlý i snadný. Ohromíte s ním každou návštěvu...tedy jestli na ní zbude. Jakmile totiž ochutnáte zamilujete si tenhle recept a předem doporučuji udělat hned dvojitou várku.
Do mixéru dáme borůvky s 4 lístky máty a vše promixujeme, může být trochu nahrubo, tak je dezert chutnější, Ovoce dochutíme agávovým sirupem a nalijeme do připravených skleniček. Do mísy dáme dřeň z vanilkového lusku, žloutky a třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny elektrickým šlehačem. Poté přilijeme Amaretto a mísu dáme nad horkou vodní lázeň a opět šleháme dokud nezískáme konzistenci hustého krému. Ještě teplý krém rozdělíme na ovoce a ihned podáváme ozdobené mátou a borůvkami. A zaručuji Vám, že jakmile ochutnáte teplý vanilkový krém s příchutí Amaretta v kombinaci s jemnými borůvkami zapomenete na všechny pracovní resty, hádka apod. a budete si jen vychutnávat pohodu a skvělou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI