Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 2 hrnky | kokosové lupínky | 1 a 1/2 hrnku | strouhaný kokos | 1/2 hrnku |
kvalitní kakao na vaření | 3 lžíce | sůl | špetka | kokosový olej | 5 lžic |
agávový sirup či jiné sladidlo | 3 - 5 lžic | kvalitní hořká čokoláda, nahrubo posekaná/nastrouhaná | 100 g |
Kombinaci čokolády a kokosu zbožňuju a tahle granola, to je prostě pecka. Říkám to sice pokaždé, když upeču nějakou novou, jenže tuhle už jsem dělala asi čtyřikrát, takže na tom něco bude. Mimochodem, recept na čokoládovo-kokosovou granolu už na blogu najdete, ale stejně přidám i tuhle verzi, protože... Protože dva měsíce zpátky na mě při brouzdání po Instagramu vyskočila úžasná fotka s popiskem "Bounty granola" (autora opravdu netuším). Recept u ní sice nebyl, ale mě ta představa čokolády, kokosu a ovesných vloček prostě nedala spát. Hledala jsem všude možně a nakonec zjistila, že ho v podstatě mám už dávno u sebe na blogu. Jen jsem na něj zapomněla. Tak jsem ho trochu upravila - vyhodila ostatní semínka a nechala jen vločky, kokos a čokoládu a přidala ještě kakao pro opravdu intenzivní čokoládovou chuť. Poslední dávku jsem dělala včera a místo čokolády a sladidla vmíchala půl sklenice ořechového másla arašídy-čokoláda (končila mu trvanlivost) a to je teprve sen.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Smícháme vločky, oba druhy kokosu, kakao a sůl, přidáme kokosový olej a sirup, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládu. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 20-25 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI