Ingredience: | |||||
hladká mouka (nebo polohrubá) | 500 g | sůl | špetka | prášek do pečiva | 1 lžíce |
cuketa nastrouhaná na jemno | 320 g | krupicový cukr | 300 g | vejce | 2 ks |
olej | 1,25 dl | mléko | 1,25 dl | kakao | 1,5 lžíce |
vanilkový puding | 1 ks | mléko | 250 ml | cukr moučka | 150 g |
tvaroh | 250 g | máslo | 100 g | rum | dle chuti |
hořká čokoláda | 150 g | zakysaná smetana | 400 g |
Cuketové moučníky máme u nás doma tuze rádi. Defakto, pokud vám to dopředu neřeknu myslíte si, že jíte vláčný moučník, který nemá se zeleninou vůbec nic společného.
Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva.
Vejce a cukr vyšleháme, přilijeme olej a znovu zašleháme.
Do této hmoty zamícháme sypkou směs, vymačkanou cuketu, mléko a olej. Do 1/3 zamícháme kakao.
Do pekáčku nalijeme nejdříve světlou směs, poté tmavou.
Pečeme 25 minut na 180st. Poté uvaříme krém - z mléka a pudingu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout.
Do kaše vmícháme máslo, tvaroh a cukr (vše opatrně po částech), nakonec dochutíme rumem.
Krém rozetřeme na chladný korpus a celé dáme do lednice ztuhnout.
Z rozpuštěné hořké čokolády a zakysané smetany vytvoříme polevu, kterou natřeme na studený krém.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI