Ingredience: | |||||
hladká mouka | 1 a půl hrnku | cukr krupice | větší 1/2 hrnku | prášek do pečiva | 2 lžičky |
sůl | 2 špetky | rostlinný olej | 1/3 hrnku | vejce | 1 ks |
polotučné mléko | cca 1/3 hrnku | čerstvé borůvky | cca 1 hrnek | ||
Drobenka: | |||||
cukr | 1/2 hrnku | hladká mouka | 1/3 hrnku | máslo | cca 60 g |
mletá skořice | 2 lžičky |
A zase jsou tady ty muffiny! No jo, ale to je tak vděčná a rychlá dobrůtka, že si nemůžu pomoct a dělám je doma pravidelně. Když teď navíc pomalu začíná sezóna ovoce, variací na muffiny bude čím dál víc. No a ty borůvkové, to je prostě klasika, která mně nikdy nezklamala. Vyzkoušela jsem několik receptů, ale zatím u mne jednoznačně vede tento recept (od Colleen z allrecipes.com) na božsky dobré, vláčné a sofistikované muffiny se skvělou skořicovou drobenkou, která běžný muffin přemění na luxusní záležitost. Jednotlivé kousky vám budou mizet z talíře kosmickou rychlostí. Já jsem je tento týden dělala nakonec dvakrát, protože jedna dávka se ukázala jako zcela nedostatečná.
Suché suroviny na těsto promícháme ve větší míse. V hrnku rozšleháme olej, vejce a mléko a směs přilijeme do mísy. Důkladně rozmícháme na středně řídké těsto a v případě potřeby, přidáme trochu mléka. Nakonec do těsta lehce zamícháme borůvky. Troubu rozehřejeme na 180 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem. Cukr, mouku, máslo a skořici rukou smícháme na drobenku, kterou pak rovnoměrně posypeme každý muffin. Dáme péct na cca 20 až 25 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezezlátnou, necháme vychladit na mřížce.
Jestliže servírujete muffiny až další den, doporučuji je dát na cca 20 sekund na nižší stupeň do mikrovlnky, aby byly opět krásně teplé a vláčné.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI