Ingredience: | |||||
broskve | 3 ks | mražené listové těsto (to má standardně 400 g, já měla v balíčku 3 plátky a stačil mi jeden) | 1/3 ks | mléčná nebo hořká čokoláda (dle chuti) | 50 g |
Po fyzicky i psychicky náročném dni je tu konečně večer.
Dočista okoupaná, zabalená v županu, popocházím po bytě a srkám zázvorový čaj. Teplo se mi rozlívá do konečků prstů a z okna jen mlčíc pozoruji začínající podzim. Obrovské kapky bez váhání bubnují do okolních střech a já si stýskám po prosluněném létě. Ani v těchto churavých dnech ale nemusí být všem hezkým dním konec. Pojďte si připomenout kousek léta. Pojďte dnes do županu zabalit poslední zbytky léta – broskve!
Podle počtu porcí zvolte příslušné množství ovoce.
Listové těsto si rozválíme na tenčí plát a ten dle velikosti broskví rozdělíme na tři čtverce. Broskve umyjeme, rozkrojíme, zbavíme pecky a části vršku, následně naplníme na drobno nakrájenou čokoládou (měla jsem čokoládové pecičky, s těmi to šlo výborně) a poloviny broskve znovu „připleskneme“ k sobě. Položíme je do středu připraveného čtverce z těsta a zabalíme jako šáteček – tedy protější rohy spojíme nahoře na broskvi a následně další dva protější tak, aby byla naplněná broskev zcela zabalená. Malý plech, ale postačí i talíř, vyložíme pečícím papírem, poklademe ho balíčky a dáme péct do trouby na asi 20 minut při 180°C.
Jakmile balíčky zezlátnou, vysvobodíme je z trouby, necháme malinko zchládnout a můžeme podávat. :) Můžete je posypat moučkovým cukrem nebo třeba jen dozdobit mátou nebo meduňkou. Pokud máte rádi složitější a zajímavější chutě, zkuste posekanou čokoládu v náplni obohatit ještě o posekané lístečky máty. To budete koukat!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI