Ingredience: | |||||
broskve | 3 - 4 ks | ovesné vločky | 500 g | vyšlehané bílky | 2 ks |
vegan vanilkový protein (nepovinné) | 1 odměrka | lněná semínka | 1 lžíce | chia semínka | 1 lžíce |
arašídy | 2 lžíce | podrcené vlašské ořechy | 2 lžíce | horká voda | 4 lžíce |
cukr | 2 lžíce | sůl | špetka | olej | na vymazání plechu |
Zdravím vás u dnešního receptu na výživnou snídani! Nejlepší je trochu si přivstat a ještě horkou granolu si v misce s jogurtem posypat buď mraženým, nebo čerstvým ovocem ze zahrádky a lesa. Doufám, že se do ní zamilujete tak, jako my!
1. Nejprve si umyjeme broskve, vypeckujeme je a nakrájíme na kostičky. Šťávu, která z ovoce vyteče, nevylévejte. Použijeme ji společně s broskvemi.
2. Vyšleháme si bílky se špetkou soli v tuhý sníh.
3. Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, lněná semínka, chia semínka, arašídy, vlašské ořech a vše promícháme.
4. K vločkové směsi přidáme pokrájené broskve ve vlastní šťávě, horkou vodu, vanilkový protein, cukr a dobře vše promícháme.
5. Na závět zapracujeme do těsta také našlehané bílky.
6. Těsto na granolu navrstvíme na připravený a olejem vymazaný plech s pečícím papírem.
7. Pečeme 15 minut na 200°C, následně prohrábneme, zamícháme a dáme znovu péct na 10 - 15 minut na 180°C.
8. Podáváme s jogurtem a ovocem. Dobrou chuť!
TIP: Ke granole s jogurtem se hodí přidat třeba také domácí Mandlové máslo.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI