Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | cukr moučka | 5 lžic | hladká mouka | 2 lžíce |
puding v prášku | 1 ks | mléko | 5 lžic | voda | 2 lžíce |
sůl | špetka | žluté potravinářské barvivo | dle potřeby | ||
Náplň: | |||||
mascarpone | 500 g | žloutek | 2 ks | moučkový cukr | 4 lžíce |
broskvový kompot | dle potřeby | smetana ke šlehání | 4 ks | ztužovač šlehačky | 4 ks |
pikantní marmeláda nebo džem | dle chuti |
Včera jsme jeli na oslavu narozeniny, tak jsem upekla broskvovou roládu, kterou jsem tak trochu "vytunila". Díky lehkému krému z mascarpone a šlehačky, byla roláda přímo famózní a já vám ji mohu jen doporučit.
5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko vodu a nakonec sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a po vychladnutí roztočíme.
Mascarpone, žloutky a moučkový cukr vyšleháme dohladka, přidáme ušlehané smetany se ztužovači. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme nejprve marmeládou a poté připraveným krémem. Do krému poklademe nakrájené kompotované broskve a celé zavineme. Zbylým krémem potřeme vršek rolády, dozdobíme cukrářským sáčkem a poklademe broskvemi (pokud máte roládu na pozdější konzumaci, je potřeba broskve potřít želatinou, aby měly stále svěží barvu).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI