Brownie sušenky zpět

Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda200 gzměklé máslo70 gcukr krystal200 g
vejce2 kshladká mouka150 gkakao20 g
prášek do pečiva1 lžičkasůl1 špetka
kvalitní hořká čokoláda 200 g, změklé máslo 70 g, cukr krystal 200 g, vejce 2 ks, hladká mouka 150 g, kakao 20 g, prášek do pečiva 1 lžička, sůl 1 špetka

Příprava

Tyhle sušenky jsem před třemi lety pekla sestře na svatbu. Byly vážně dobrý a já je plánovala upéct znovu a dát i na blog, jenže jsem ztratila recept. Měla jsem ho napsaný na kousku papíru a zřejmě ho někam založila. Párkrát jsem prohledala svoje kuchařky a šanon s recepty, ale nikde nebyl, tak jsem se smířila s tím, že je prostě fuč. Až jsem ho před pár dny našla, zastrčený v polorozpadlém slovníku, co na mě vypadl ze skříně. Jak se tam ten recept dostal, když naposledy jsem ho držela v ruce v kuchyni na druhé straně republiky, jen lehce tuším. To naše zlaté dítě si s tím slovníkem a s papíry jednu dobu rádo hrálo na tiskárnu (tam totiž pracuje jeho tatínek). Ale našel se a sušenky jsou pořád dobrý, a to je to hlavní. Uvnitř měkké a vláčné, na povrchu popraskané a mega čokoládové. Tak tady konečně jsou.

V rendlíku ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce si rozpustíme čokoládu. V mixéru vyšleháme změklé máslo s cukrem a vajíčky,  až směs zesvětlá a nabude.  Zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Poté vmícháme mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Mísu s těstem zakryjeme fólií a necháme ho nejméně hodinu vychladit v lednici (klidně i přes noc).
 
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta lžící odkrajujeme stejně velké kousky (cca 1,5 lžíce - 40 gramů), z každého v rukách vyválíme kuličku a dáme ji na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami necháme větší rozestupy, během pečení se roztečou (mně se jich na jeden plech vešlo zhruba devět).

Tip: Protože jsem chtěla mít sušenky stejně velké, použila jsem váhu a odvažovala těsto po 40 gramech. Když si dáte u každé kuličky záležet, budou mít i sušenky po upečení pěkně kulatý tvar.

Sušenky pečeme 12 minut. Ihned po vytažení plechem několikrát bouchneme, sušenky splasknou a budou krásně ploché. Necháme je vychladnout přímo na plechu, po upečení jsou hodně měkké a polámaly by se. Skladujeme je nejlépe v uzavřené dóze.

2020-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI