Ingredience: | |||||
pohanková mouka | 100 g | jablečné pyré | 130 g | alsan | 40 g |
vlažné rostlinné mléko | 150 ml | bezfosfátový pršek do pečiva | 1/2 lžičky |
Neustále přibývá mezi dětmi i dospělými stále více alergiků ať už na mléko, lepek či vejce. Když jsem četla příspěvky, co na svačiny když má dítě alergii na lepek, mléko a vejce, řekla jsem si, že to musím zkusit.Nejen, že se povedlo, ale jsou i výborný.
Za inspiraci na tento recept děkuji Barunce Charvátové, která mě inspirovala svými brumíky.
Jablečné pyré jsem rozmixovala s povoleným tukem, přidala 100 ml mandlového mléka a postupně vmíchala mouku s kypřícím práškem.
Na čumáček a pacičky budeme potřebovat tmavý krém, stačí odebrat 3-4 lžíce světlého krému a přidat 2-3 lžíce karobu, podle toho jak chceme tmavý. Protože krém zhoustnul, musela jsem ještě 50ml rostlinného mléka přidat do tmavé směsi.
Mam silikonové formičky od Orionu takže toto byla porce na 6 medvídků.
Pekla jsem na 180°C 15 minut, vyzkoušet špejlí.
V receptu jsem použila mandlové mléko od Provamel. každé rostlinné mléko má jinou konzistenci, takže raději méně a postupně přidávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI