Brumíci ve více variací těst bez vajec, lepku, soji nebo mléka zpět

Ingredience na brumíky s banánem a oříšky
pohanková mouka150 gbio banánové pyré170 gčeské Ghíčko bio40 g
mandlové mléko250 mlprášek do pečiva1 lžícelískové oříšky70 g
Vivani hot chocolate2 lžíce
Ingredience na brumíky z žitné a špaldové mouky
žitná mouka100 ghladká špaldová mouka150 gvejce4 ks
vlažná voda ( dle těsta)220 - 250 mlkypřící prášek bez fosfátů1 kssůl1 špetka
panela či jiné sladidlo120 gnasekaná hořká čokoláda ( Vivany)100 gkakaový prášek na tlapky1 lžíce
pohanková mouka 150 g, bio banánové pyré 170 g, české Ghíčko bio 40 g, mandlové mléko 250 ml, prášek do pečiva 1 lžíce, lískové oříšky 70 g, Vivani hot chocolate 2 lžíce, žitná mouka 100 g, hladká špaldová mouka 150 g, vejce 4 ks, vlažná voda ( dle těsta) 220 - 250 ml, kypřící prášek bez fosfátů 1 ks, sůl 1 špetka, panela či jiné sladidlo 120 g, nasekaná hořká čokoláda ( Vivany) 100 g, kakaový prášek na tlapky 1 lžíce

Příprava

Brumíci, muffiny asi nikdy neomrzí, jsou rychlé a tak akorát do ruky. V tomto receptu vám do poznámky uvedu naše oblíbené, na webu je nepřeberné množství univerzálních korpusů, které lze použít jak na přípravu muffinů, tak brumíků.

Brumíci 1:

Můj malý synovec zítra slaví svoje první narozeny. Řekla jsem si, že něco upeču, aby mohl hodovat i náš Tomášek. Jelikož musím fakt zabodovat, rozhodla jsem se pro Brumíky s lískovými oříšky a kvalitními kousky čokolády. Jelikož synovec ještě oříšky a čokoládu neměl, musela jsem udělat variace dvě.

Rozmixujeme si tyčovým mixérem banány, které následně vyšleháme s Českým Ghí. Postupně přidáváme prosetou mouku, společně s práškem do pečiva a 150ml mandlového mléka, pořádně vyšleháme. 
Nalijeme si těsto do formiček na Brumíky. Banánové jsem udělala dva.
Po té jsem přidala do zbylého těsta lískové ořechy, Vivani hot chocolate. Jelikož těsto zhoustlo, musela jsem ještě dalších 100ml mandlového mléka přidat, vyšlehala jsem a naplnila formičky. Naplněné formičky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Silikonovou formu na Brumíky mam pouze jednu a těsta bylo víc. Nechtělo se mi čekat a včera jsem koupila novou silikonovou formu. Udělala jsem tedy ještě sněhuláčky, které syn miluje.

Silikonové formičky na Brumíky jsem zakoupila v prodejně Orion. Sněhuláčci jsou součástí sady, kterou jsem zakoupila ve výprodeji v dm drogérii.



Brumíci 2:

Tyto muffiny, brumíci jsou pro mlsné jazýčky i když s použitím vysokoprocentní čokolády by se dalo říci, že až tak hříšné nejsou, jsou velmi lehké, nadýchané a hotové než bys řekl švec.

Do jedné mísy si prosejeme obě mouky, přidáme kypřící prášek, špetku soli. Do druhé mísy rozklepneme celá vejce, přidáme panelu a krátce našleháme ani ne minutu, postupně za stálého šlehání přidáme sypké suroviny střídavě s vodou. Když máme těsto připravené, přidáme do něj nasekanou hořkou čokoládu a zamícháme, tím docílíme, že se nám čokoláda nerozpustí. Nalijeme do forem na muffiny, já používám silikonové nebo od Tescomy plech na muffiny, který se nemusí vůbec vymazávat.

Já jsem pro dekoraci přidala na povrch maffinů nasekanou čokoládu, která se pečením rozpustí.

Zbytek těsta jsem použila na brumíky (jelikož jsem je plánovala, část těsta jsem si před přidáním čokolády odlila), část těsta jsem si obarvila kakaovým práškem, nejdříve jsem dokreslila detaily, tlapky, čumáček a pak zalila zbylým těstem, do kterého jsem také přidala nasekanou čokoládu.

Připravené muffiny a brumíky vložíme do trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí, brumíci jsou o něco dříve, těsto hlídáme ať se nepřesuší.

Necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme u dobré kávy či čaje.

 

2019-02-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI