Ingredience (forma o průměru 25 cm): | |||||
celozrnná špaldová mouka | 210 g | jemné ovesné vločky | 180 g | máslo (pokojové teploty) | 180 g |
prášek do pečiva | 1/2 lžičky | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
polotučný tvaroh | 450 g | vejce | 2 ks | lesní brusinky | 1 sklenička (190g) |
nektarinky | 4 ks | vanilkový cukr | 1 ks | javorový sirup | 4 lžíce |
mandlový likér Amaretto | 2 lžíce |
Léto se u nás doma neobejde bez svěžích ovocných koláčů. Na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů a vy si tak můžete vybrat dle své chuti a fantazie. Já jsem pro dnešek zvolila nektarinky v kombinaci s brusinkami a křupavou drobenkou. Tenhle koláč si zamilujete pro svou jednoduchost a fantastickou chuť.
V míse smícháme suroviny na těsto a pomocí rukou ho vypracujeme tak, aby připomínalo drobenku. Z těsta odebereme cca 1/4 a odložíme ho stranou. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy. V menší misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a javorový sirup. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Brusinky promícháme s nakrájenými nektarinkami a mandlovým likérem. Brusinky jsou dost sladké, takže už není potřeba přidávat další cukr. Hotovou směsí poklademe tvarohovou náplň a vršek těsta posypeme drobenkou (zbylým těstem). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI