Brusinkovo-nektarinkový koláč s tvarohem a ovesnými vločkami zpět

Ingredience (forma o průměru 25 cm):
celozrnná špaldová mouka210 gjemné ovesné vločky180 gmáslo (pokojové teploty)180 g
prášek do pečiva1/2 lžičkysůl špetka
Náplň:
polotučný tvaroh450 gvejce2 kslesní brusinky1 sklenička (190g)
nektarinky4 ksvanilkový cukr1 ksjavorový sirup4 lžíce
mandlový likér Amaretto2 lžíce
celozrnná špaldová mouka 210 g, jemné ovesné vločky 180 g, máslo (pokojové teploty) 180 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl špetka, polotučný tvaroh 450 g, vejce 2 ks, lesní brusinky 1 sklenička (190g), nektarinky 4 ks, vanilkový cukr 1 ks, javorový sirup 4 lžíce, mandlový likér Amaretto 2 lžíce

Příprava

Léto se u nás doma neobejde bez svěžích ovocných koláčů. Na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů a vy si tak můžete vybrat dle své chuti a fantazie. Já jsem pro dnešek zvolila nektarinky v kombinaci s brusinkami a křupavou drobenkou. Tenhle koláč si zamilujete pro svou jednoduchost a fantastickou chuť.

V míse smícháme suroviny na těsto a pomocí rukou ho vypracujeme tak, aby připomínalo drobenku. Z těsta odebereme cca 1/4 a odložíme ho stranou. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy. V menší misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a javorový sirup. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Brusinky promícháme s nakrájenými nektarinkami a mandlovým likérem. Brusinky jsou dost sladké, takže už není potřeba přidávat další cukr. Hotovou směsí poklademe tvarohovou náplň a vršek těsta posypeme drobenkou (zbylým těstem). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

2019-08-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI