Bublanina zpět

Ingredience:
máslo80 gmoučkový cukr150 gvanilkový cukr1 balení (20g)
celá vejce3 kszákys (kefír, kysané podmáslí...)200 mlhladká mouka150 g
polohrubá mouka150 gkypřící prášek do pečiva1 baleníoblíbené ovoce (jahody)cca 500 g
máslo 80 g, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 balení (20g), celá vejce 3 ks, zákys (kefír, kysané podmáslí...) 200 ml, hladká mouka 150 g, polohrubá mouka 150 g, kypřící prášek do pečiva 1 balení, oblíbené ovoce (jahody) cca 500 g

Příprava

Bublanina. Bez řečí. Protože nic lepšího s ovocem ani udělat nemůžete. Je jednoduchá a nenápadná a přitom, když si na ni dáte trošku záležet, vás ohromí a nakonec si získá sympatie i toho největšího bručouna.

Troubu předehřejeme na 170°C a nachystáme si ovoce. Omyjeme ho, případně rozkrájíme, vypeckujeme, zbavíme stopek, zkrátka vše, co je třeba. V kastrůlku rozpustíme máslo. Nalijeme ho do větší mísy, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr, celá vejce a přilijeme zákys. Suroviny promícháme elektrickým šlehačem do hladkého tekutého těsta. Přisypeme oba druhy prosáté mouky i kypřící prášek. Těsto znovu prošleháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Doporučuji spíše menší a vyšší plech (25 x 25 cm). Povrch těsta poklademe připraveným ovocem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Doba pečení samozřejmě záleží na velikosti i výšce vašeho plechu, míru propečení tedy doporučuji vyzkoušet zapíchnutou špejlí, na které by vám v ideálním případě mělo zůstat maximálně pár drobků. Jakmile je bublanina hotová, udělejte službu jí i sobě a nechejte ji vychladnout. A pak už stačí jen vyrazit na chvíli ven a užít si svůj (jahodový) kousek léta.

2018-03-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI