Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 350 g | cukr krupice | 200 g | kypřící prášek | 1 sáček |
sůl | špetka | mléko | 250 ml | olej | 120 ml |
vejce | 2 ks | vanilkový extrakt | 1 lžička | ||
Krém: | |||||
čerstvý smetanový sýr (Philadelphia, Lučina, Caval, Goldessa...) | 350 g | zakysaná smetana | 200 g | cukr moučka | 50 g |
hladká mouka | 2 lžíce | vejce | 1 ks | vanilkový extrakt | 1 lžička |
Opět jedna rychlá buchta, která je vlastně jednoduchou variací na tu minulou. Vynechala jsem kakao, přidala vanilku a navrch lehký krém ze smetanového sýra a zakysané smetany. Všechno se zaráz upeče v troubě, takže po vychladnutí můžete buchtu rovnou nakrájet na řezy a servírovat. Přiznám se, že nejvíc práce mi na celém receptu dalo vymyslet příhodný název. Buchta s krémem ze smetanového sýra? Buchta se sýrovým krémem? To zní, jako bych navrch nechala rozpéct goudu. Buchta s cream cheese? Buchta s krémovým sýrem? Ach jo... Jestli vás něco pěkného napadne, napište mi to do komentáře, ju.
Troubu předehřejeme na 180°C. Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na menší p lech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (nebo vyložený pečícím papírem). Taktéž smícháme všechny ingredience na krém a rovnoměrně ho nalijeme na těsto, pouze necháme volné okraje, aby krém nezatekl až k plechu a nepřichytil se.
Pečeme, až okraje těsta zezlátnou a zlatavé skvrnky se objeví i na krému, zhruba 30 - 40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI