Caprese dolce - sladké caprese zpět

Ingredience:
kysaná smetana150 mlsmetana ke šlehání150 mlstrouhaný kokos4 lžíce
moučkový cukr4 lžíceplátková želatina4 lístkyjahody (čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce) dle potřeby
máta nebo meduňka na ozdobu
kysaná smetana 150 ml, smetana ke šlehání 150 ml, strouhaný kokos 4 lžíce, moučkový cukr 4 lžíce, plátková želatina 4 lístky, jahody (čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce) dle potřeby, máta nebo meduňka na ozdobu

Příprava

Dezert, který je ideální do letních dní.

Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu. Odstavíme, rychle vmícháme nabobtnalou želatinu a smícháme s oslazenou zakysanou smetanou. Ochutnáme, podle potřeby ještě dosladíme. 

Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme želatinovou směsí. 

Několik hodin chladíme v lednici, pak nakrájíme na plátky stejně jako mozzarellu do klasického caprese salátu a dozdobíme jahodami s mátou. Protože jsem měla jen jahody mražené (viz poznámka), rozmixovala jsem je s trochou cukru.

Tip:

Ideální jsou jahody čerstvé, ale než jsem želatina stihla ztuhnout, zmizely z ledničky, proto jsem musela vzít zavděk mraženými... 

Formičky: mohou být jakékoli, dobré jsou silikonové. Já je nemám; pomohla jsem si kelímkem od 150 g jogurtu, abych dosáhla tvaru válečku a mohla pak krájet na kolečka nebo půlkolečka.

2014-06-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI