Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky zpět

Ingredience:
máslo180 gtřtinový cukr150 gcelozrnná mouka230 g
žloutek1 ksplátky mandliček50 gskořice2 lžičky
prášek do pečiva1 lžička
máslo 180 g, třtinový cukr 150 g, celozrnná mouka 230 g, žloutek 1 ks, plátky mandliček 50 g, skořice 2 lžičky, prášek do pečiva 1 lžička

Příprava

Sušenky mě v poslední době začaly dost bavit. Jsou rychlé, jsou dobré a rychle zmizí. Takže víte, že máte vždy čerstvé po ruce. 

V hlavě jsem začala vymýšlet různé varianty a po poradě s dětmi jsem vymyslela skořicové s mandličkami. Pokud jsou toto vaše oblíbené chutě, zkuste je s námi.

Změklé máslo si nejprve utřeme s cukrem a žloutkem. Poté postupně zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a plátky mandliček. Necháme odležet v lednici. Potom vytvarujeme dva válečky a obalíme je ve směsi třtinového cukru  a plátků mandliček a znovu necháme odležet v ledničce.
Poté krájíme na 0,5 - 0,75 široké plátky, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 170 stupňů zhruba 20 minut.
Voní to tu skořicí sice jako na Vánoce, ale proč si nedopřát skořici i jindy, než v zimě.
2014-07-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI