Celozrnný crumble s ovocem a ořechy zpět

Ingredience:
pokrájené ovoce4 šálkykůra z 1 BIO citronu dle chuticitronová šťáva1 lžíce
třtinový cukr1/2 šálkupšeničná celozrnná mouka1/4 šálkumáta dle chuti
Drobenka:
pšeničná celozrnná mouka3/4 šálkuovesné vločky3/4 šálkutřtinový cukr1/2 šálku
mletá skořice1/2 lžičkysůl1/4 lžičkysekané ořechy (vlašské, mandle, lískové, pekanové...)1/4 šálku
vanilkový extrakt1 lžičkakostky studeného másla1/2 šálkuvanilková zmrzlina dle chuti
pokrájené ovoce 4 šálky, kůra z 1 BIO citronu dle chuti, citronová šťáva 1 lžíce, třtinový cukr 1/2 šálku, pšeničná celozrnná mouka 1/4 šálku, máta dle chuti, pšeničná celozrnná mouka 3/4 šálku, ovesné vločky 3/4 šálku, třtinový cukr 1/2 šálku, mletá skořice 1/2 lžičky, sůl 1/4 lžičky, sekané ořechy (vlašské, mandle, lískové, pekanové...) 1/4 šálku, vanilkový extrakt 1 lžička, kostky studeného másla 1/2 šálku, vanilková zmrzlina dle chuti

Příprava

Crumble je tradiční Britský moučník, který největší popularity dosahoval za druhé světové války. Tehdy byl oblíbený pro svoji jednoduchost a hlavně pro nenáročnost na suroviny.

V době přídělových lístků nebylo možné péct koláče z velkého množství mouky, cukru a másla.

Ovoce jaké použijete, záleží jen na vás a na sezóně. Crumble může být jak z jednoho druhu ovoce, tak i jejich kombinací. Vynikající je rebarbora a jablko, nebo lesní plody.

Já ráda přidávám rebarboru téměř do všech kombinací. Její pikantní chuť prostě miluji.

Použít můžete ale i mražené ovoce, i když ta chuť už nebude taková jako u sezónního. 

Celý recept se dá odvážit na šálky, hrnky a nebo lžíce. K ničemu nebudete potřebovat váhu a vše můžete, dá se říct, tak nějak odhadnout.

Já mám skleněnou formu 27 cm a tak jako měřítko mám šálek na kávu.

Ovoce promíchejte v míse s první částí receptu. Rovnoměrně rozprostřete na dno formy. 

Ze zbylých surovin v téže misce vytvořte prsty drobenku, kterou navršte na ovoce.

Pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut.
Crumble se podává horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Jak vidíte, tak recept je velmi jednoduchý a rychlý stejně tak jako jhuť!e krátký a stručný můj recept.

Dobrou chuť!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-06-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI