Ingredience: | |||||
máslo | 140 g | hladká mouka | 210 g | cukr | 70 g |
žloutek | 1 ks | ||||
Poleva: | |||||
čokoláda na vaření | 1 ks | máslo | plátek | ořechy | dle potřeby |
Vánoční cukroví, které chutná snad každému. Kdo by měl alergii na vlašské ořechy, může použít mandle. Jednoduché, vynikající a oblíbené!
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v hladké, nelepící se těsto. Necháme 2 hodiny odležet v chladu. Jakmile máme těsto odležené, vyválíme placku tenkou asi 3 mm, ze které vykrájíme kolečka. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 160°C asi na 6 minut.
Polevu připravíme tak, že dáme čokoládu s máslem rozpusit ve vodní lázni.
Cukroví poté polijeme polevou a poklademe ořechy.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 1 a půl plechu cukroví.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI