Černoušky zpět

Ingredience:
máslo140 ghladká mouka210 gcukr70 g
žloutek1 ks
Poleva:
čokoláda na vaření1 ksmáslo plátekořechy dle potřeby
máslo 140 g, hladká mouka 210 g, cukr 70 g, žloutek 1 ks, čokoláda na vaření 1 ks, máslo plátek, ořechy dle potřeby

Příprava

Vánoční cukroví, které chutná snad každému. Kdo by měl alergii na vlašské ořechy, může použít mandle. Jednoduché, vynikající a oblíbené!

Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v hladké, nelepící se těsto. Necháme 2 hodiny odležet v chladu. Jakmile máme těsto odležené, vyválíme placku tenkou asi 3 mm, ze které vykrájíme kolečka. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 160°C asi na 6 minut.

Polevu připravíme tak, že dáme čokoládu s máslem rozpusit ve vodní lázni.

Cukroví poté polijeme polevou a poklademe ořechy.

2015-12-10 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 1 a půl plechu cukroví.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI