Křupavá krusta: | |||||
hladká mouka | 125 g | třtinový cukr | 60 g | studené máslo | 65 g |
Sýrová náplň: | |||||
čerstvý sýr typu Philadelphia, Lučina, Buko | 300 g | cukr krupice | 50 - 60 g | kukuřičný škrob | 1 lžička |
velké vejce | 1 ks | zakysaná smetana | 2 lžíce | vanilkový cukr nebo extrakt (ne aroma) | 1 lžička |
čerstvé fíky | 4 - 5 ks | ||||
Meruňková glazura: | |||||
meruňková marmeláda | 1 lžíce | voda | cca 1/2 lžičky |
Začátkem září jsem byla na dovolené, kde jsem si trhala čerstvé fíky přímo ze stromu. Takže když se objevily u nás v obchodě, neodolala jsem a pár jich koupila. Je pravda, že tady nejsou tak šťavnaté a sladké, ale v koláči to zas tak velký rozdíl není. Fíkům totiž tepelná úprava svědčí, krásně se rozvoní a zesládnou.
Fíky se sýrovou náplní dobře ladí a na koláči hezky vypadají. Sýrová vrstva není tak vysoká jako u klasického cheesecaku, je to tedy spíše koláč se sýrovou náplní. Krustu jsem tentokrát připravila z mouky, cukru a másla, vše se jednoduše zpracuje do drobenky a vmáčkne do formy. Je možná trochu křupavější, ale hezky drží tvar, nepropustí tuk a nerozmáčí se.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI