Cheesecake s nektarinkami, bazalkovým cukrem a čokoládou zpět

Ingredience:
sušenky Bebe dobré ráno s oříškovou příchutí250 gpovolené máslo125 g
Náplň:
tvaroh2 vaničkymascarpone1 kelímekzakysaná smetana2 kelímky
bio citron1 ksžloutek4 kscukr krupice250 g
Na zdobení:
nektarinky dle potřebycukr4 lžícelístky bazalky hrst
čokoláda dle chutilístky meduňky dle potřeby
sušenky Bebe dobré ráno s oříškovou příchutí 250 g, povolené máslo 125 g, tvaroh 2 vaničky, mascarpone 1 kelímek, zakysaná smetana 2 kelímky, bio citron 1 ks, žloutek 4 ks, cukr krupice 250 g, nektarinky dle potřeby, cukr 4 lžíce, lístky bazalky hrst, čokoláda dle chuti, lístky meduňky dle potřeby

Příprava

Dobré ráno! Dnes pro vás píšu článek v netradiční čas. Je ráno, venku už zpívají ptáčci a sluníčko už také vstalo. Již pár dní se budím dříve, než mi zazvoní budík. Děti budou ještě půlhodinu spát. 

Dnes Lucinku čeká náročný den - mají školní olympiádu. Takže pokud chcete, držte pěsti se mnou. Loni jejich družstvo bylo první :-) Ale dnes budu ráda, když to v tom dnešním vedru přežijí bez úhony, i když bez medaile. A jaká bude odměna ode mne? No přeci sladká tečka v podobě cheesecaku s nektarinkami, bazalkovým cukrem a čokoládou. Měla jsem ho přichystaný už včera, ale po trénincích a zahájení a návštěvě u kamarádky byla tak utahaná, že už na něj neměla ani chuť a k večeři si dali s Pepánkem radši topinky :-) 

Nejprve si rozlámeme sušenky a buď ručně, nebo v mixéru je rozdrtíme a vpracujeme změklé máslo. Tuto směs naneseme do formy na dort po celém dnu a pěstmi upravíme. Formu si dáme zatím na chvilku do ledničky a připravíme si náplň.

Do mísy dáme mascarpone, tvaroh, 1 kelímek zakysané smetany, cukr, šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu a žloutky a vše prošleháme a směsí zalijeme připravený korpus. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů zhruba 30 - 40 minut. Nakonec potřeme dort ještě zbývající zakysanou smetanou a ještě na 5 minut dáme zapéct.

Po upečení necháme dort zchladit a potom dáme do ledničky pořádně vychladit.

Mezitím si připravíme bazalkový cukr - v mixéru cukr umixujeme s lístky bazalky tak dlouho, až se cukr zbarví do zelena.

Cheesecake servírujeme s kousky nektarinek, bazalkovým cukrem (ten nanášíme opravdu až těsně před servírováním, jinak se rozpouští), pokapeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a můžeme přizdobit lístkem meduňky.

2014-05-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI