Korpus: | |||||
ovesné vločky | 250 g | mléko | 100 ml | přepuštěné máslo | 100 g |
krystalový cukr | 60 g | ||||
Tvarohové těsto: | |||||
tvaroh ve vaničce | 500 g | ricotta | 250 g | vejce | 2 ks |
krystalový cukr | 60 g | ostružiny | 150 g |
Šly jsme s Kájou do lesa na houby. Jenže tam skutečně houby nerostly. Přinesly jsme ale aspoň hromadu ostružin, které jsme přetvořily v tenhle srdíčkový dezert. Ať už s nimi nebo bez nich, doufám, že i vám bude chutnat.
Na formu o průměru 24 cm (určitě půjde i o něco jiný rozměr).
Vločky nejdříve nahrubo pomelte. Myslím si, že to není úplně nutné, proto pokud nemáte na čem nebo máte vločky jemné, můžete tento krok vynechat a recepty by měl snad fungovat stejně, ale pro lepší udržení konzistence těsta mletí doporučuju. Smíchejte se změklým ghíčkem nebo máslem, přidejte cukr a mléko a vzniklé kašovité těsto rozprostřete do pečícím papírem vystlané dortové formy. Konzistence se nebojte, vločky mléko během pečení vypijí a udělají korpus. Dejte do trouby vyhřáté na 180°C a 15 minut předpečte.
Mezitím si připravte tvarohové těsto. Smíchejte vaničkový tvaroh, ricottu, vejce a cukr. Ostružiny opláchněte a rozmixujte na pyré, které propasírujte přes sítko tak, abyste se zbavili pecek. Tvarohové těsto nalijte na předpečený korpus (na vychladnutí čekat nemusíte, jen buďte opatrní, abyste se o formu nespálili) a na něj nalijte ovocné pyré. Můžete buď jako já dělat kolečka, která pak tahem špejle v jednom směru přetvoříte na srdíčka nebo můžete cik-cak tahy vidličkou vytvořit "barevnou bouři", a nebo si zkrátka najděte vlastní způsob uměleckého vyjádření.
Peče stále při 180°C dalších 45 minut, ideálně v dolní části trouby. Pokud vám trouba peče více, překryjte formu shora alobalem, abyste si koláč nespálili. Před vytáhnutím z formy a podáváním nechte dobře vychladnout.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI