Cheesecake s vločkovým korpusem pro děti od 1 roku zpět

Korpus:
ovesné vločky250 gmléko100 mlpřepuštěné máslo100 g
krystalový cukr60 g
Tvarohové těsto:
tvaroh ve vaničce500 gricotta250 gvejce2 ks
krystalový cukr60 gostružiny150 g
ovesné vločky 250 g, mléko 100 ml, přepuštěné máslo 100 g, krystalový cukr 60 g, tvaroh ve vaničce 500 g, ricotta 250 g, vejce 2 ks, krystalový cukr 60 g, ostružiny 150 g

Příprava

Šly jsme s Kájou do lesa na houby. Jenže tam skutečně houby nerostly. Přinesly jsme ale aspoň hromadu ostružin, které jsme přetvořily v tenhle srdíčkový dezert. Ať už s nimi nebo bez nich, doufám, že i vám bude chutnat.

Na formu o průměru 24 cm (určitě půjde i o  něco jiný rozměr).

Vločky nejdříve nahrubo pomelte. Myslím si, že to není úplně nutné, proto pokud nemáte na čem nebo máte vločky jemné, můžete tento krok vynechat a recepty by měl snad fungovat stejně, ale pro lepší udržení konzistence těsta mletí doporučuju. Smíchejte se změklým ghíčkem nebo máslem, přidejte cukr a mléko a vzniklé kašovité těsto rozprostřete do pečícím papírem vystlané dortové formy. Konzistence se nebojte, vločky mléko během pečení vypijí a udělají korpus. Dejte do trouby vyhřáté na 180°C a 15 minut předpečte. 

Mezitím si připravte tvarohové těsto. Smíchejte vaničkový tvaroh, ricottu, vejce a cukr. Ostružiny opláchněte a rozmixujte na pyré, které propasírujte přes sítko tak, abyste se zbavili pecek. Tvarohové těsto nalijte na předpečený korpus (na vychladnutí čekat nemusíte, jen buďte opatrní, abyste se o formu nespálili) a na něj nalijte ovocné pyré. Můžete buď jako já dělat kolečka, která pak tahem špejle v jednom směru přetvoříte na srdíčka nebo můžete cik-cak tahy vidličkou vytvořit "barevnou bouři", a nebo si zkrátka najděte vlastní způsob uměleckého vyjádření.

Peče stále při 180°C dalších 45 minut, ideálně v dolní části trouby. Pokud vám trouba peče více, překryjte formu shora alobalem, abyste si koláč nespálili. Před vytáhnutím z formy a podáváním nechte dobře vychladnout.

Dětská specifika:

  • Stejně jako většinu dezertů, řadím i tento už z principu do kategorie od 1 roku.
  • Tvaroh je doporučován od 1 roku kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které mohou zatěžovat ledviny. O ricottě platí totéž.
  • Mléko po tepelné úpravě od 1 roku, stejně jako celé vejce.
  • Ovesné vločky by v malém množství mělo umět strávit dítě okolo třičtvrtě roku věku.
  • U ostružin pozor na obsah hůře stravitelných pecek a také alergickou reakci.
2017-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI