Cherry negro zpět

Ingredience:
hladká mouka345 gjedlá soda1/2 lžičkypráškové kako20 g
sůl1/2 lžičkymáslo pokojové teploty115 gkrupicový cukr350 g
řepkový olej240 mlvelká vejce4 ksvanilkový extrakt dle chuti
jablečný ocet1 lžícekefír + 100 ml vody140 mltřešně dle potřeby
hladká mouka 345 g, jedlá soda 1/2 lžičky, práškové kako 20 g, sůl 1/2 lžičky, máslo pokojové teploty 115 g, krupicový cukr 350 g, řepkový olej 240 ml, velká vejce 4 ks, vanilkový extrakt dle chuti, jablečný ocet 1 lžíce, kefír + 100 ml vody 140 ml, třešně dle potřeby

Příprava

Včera jsem si natrhala luxusní třešně. Byly tak krásně tmavé a sladké. Nechtělo se mi dělat bublaninu nebo nějaký táč a tak vznikla nová nadýchaná a úžasně vláčná buchty, kterou jsem pojmenovala Cherry negro.

Třešně si ideálně vypeckujte. Já peckovač nemám a tak jsem rozkrojila na půl a pecky vyndala.

Pokud nemáte děti a nebo vám pecky nevadí, tak klidně dejte třešně celé.

Opravdu to záleží jen na vás.

Nachystejte si tři mísy a elektrický šlehač či robot.

Troubu si předehřejte na 180°C.

Nejprve smíchejte mouku, sodu, kakao a sůl. V druhé míse smíchejte máslo, cukr a žloutky. Šlehejte zhruba 2 - 3 minuty a jakmile máte vyšleháno, tak přidejte  olej, vanilku a ocet.

Opět šlehejte 2 - 3 minuty.

Otáčky dejte na minimum a střídavě přisypávejte obsah misky se suchými složkami a kefír naředěný vodou.

Ve třetí misce, která je důkladně odmaštěná vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

Ten opatrně zapracujte lehkým převalováním do těsta.

Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou či hrubou moukou. Vlijte těsto a hustě poklaďte třešněmi.

Pečte 20 - 25 minut na 180°C . Špejlí píchněte do středu a pokud se na špejli nelepí, tak máte hotovo.

Buchtu nechte před krájením řádně vychladnout.

Na ozdobu můžete pocukrovat.

Buchta je velmi jemná a nadýchaná. K odpolední kávičce s kopečkem šlehačky…nemůžete udělat chybu.

Dobrou chuť!

2016-06-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI