Ingredience: | |||||
hladká mouka | 345 g | jedlá soda | 1/2 lžičky | práškové kako | 20 g |
sůl | 1/2 lžičky | máslo pokojové teploty | 115 g | krupicový cukr | 350 g |
řepkový olej | 240 ml | velká vejce | 4 ks | vanilkový extrakt | dle chuti |
jablečný ocet | 1 lžíce | kefír + 100 ml vody | 140 ml | třešně | dle potřeby |
Včera jsem si natrhala luxusní třešně. Byly tak krásně tmavé a sladké. Nechtělo se mi dělat bublaninu nebo nějaký táč a tak vznikla nová nadýchaná a úžasně vláčná buchty, kterou jsem pojmenovala Cherry negro.
Třešně si ideálně vypeckujte. Já peckovač nemám a tak jsem rozkrojila na půl a pecky vyndala.
Pokud nemáte děti a nebo vám pecky nevadí, tak klidně dejte třešně celé.
Opravdu to záleží jen na vás.
Nachystejte si tři mísy a elektrický šlehač či robot.
Troubu si předehřejte na 180°C.
Nejprve smíchejte mouku, sodu, kakao a sůl. V druhé míse smíchejte máslo, cukr a žloutky. Šlehejte zhruba 2 - 3 minuty a jakmile máte vyšleháno, tak přidejte olej, vanilku a ocet.
Opět šlehejte 2 - 3 minuty.
Otáčky dejte na minimum a střídavě přisypávejte obsah misky se suchými složkami a kefír naředěný vodou.
Ve třetí misce, která je důkladně odmaštěná vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Ten opatrně zapracujte lehkým převalováním do těsta.
Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou či hrubou moukou. Vlijte těsto a hustě poklaďte třešněmi.
Pečte 20 - 25 minut na 180°C . Špejlí píchněte do středu a pokud se na špejli nelepí, tak máte hotovo.
Buchtu nechte před krájením řádně vychladnout.
Na ozdobu můžete pocukrovat.
Buchta je velmi jemná a nadýchaná. K odpolední kávičce s kopečkem šlehačky…nemůžete udělat chybu.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI