Churros (čuros) zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gramůsůl1 špetkacukr krystal5 lžic
voda300 mlvejce2 ksolivový olej5 lžic
olej na smažení skořice120 lžícehořké čokolády250 g
máslo2 cm
hladká mouka 250 gramů, sůl 1 špetka, cukr krystal 5 lžic, voda 300 ml, vejce 2 ks, olivový olej 5 lžic, olej na smažení , skořice 120 lžíce, hořké čokolády 250 g, máslo 2 cm

Příprava

Ve škole se učím španělsky už druhým rokem. Baví mě to a ráda se dozvídám nové věci o Španělsku, jejich kultuře a gastronomii, stolování a o zajímavých místech nebo událostech, které se tam dějí.
Aby nás naše třídní učitelka a zároveň španělštinářka nějak odměnila po celoroční dřině, rozhodla se na konci minulého školního roku připravit doma a přinést nám nějakou španělskou chuťovku. Vybrala si právě churros (čteme ,,čuros").
Vyprávěla nám jak si churros dávala s kamarády, když šla nad ránem domů z nějaké párty. Když jdete kolem voňavých stánků kde se line vůně čerstvě usmažených churros, skořice a čokolády neodoláte a asi za 2 eura si je koupíte.
Nevím proč jsem na ně dostala chuť právě dneska, ale hned co jsem vstala věděla jsem, že dneska bude den kdy se o churros pokusím i u mě doma. Nevěděla jsem co přesně čekat, ale není to poprvé co jsem něco vařila stylem "uvidíme co z toho bude".
Ale nakonec jsem ujídala už mezi focením.

Vodu a 5 lžic olivového oleje přivedeme k varu. Mezitím si do mísy prosejeme hladkou mouku, špetku soli a 2 lžíce cukru.
Až bude voda vařící přisypeme k ní misku s mouku, cukrem a solí. Vařečkou zpracujeme v hladkou pastu. Necháme vychladnout !! Přidáme 2 rozšlehané vejce. Pokud se vzniklé těsto bude moc lepit můžeme přidat víc mouky.

Jsou 2 způsoby jak churros udělat:

1. Těsto dáme do plnícího sáčku s hladkou nebo hvězdicovitou násadkou. 10-15 cm dlouhé tyčinky stříkáme rovnou do rozpáleného oleje. Smažíme cca 2 minuty, dokud nebudou churros světle hnědé. 

2. Ruce si poprášíme hladkou moukou a z těsta tvoříme kuličky, které potom vyválíme v tenké a 15 cm dlouhé provázky. Smažíme na rozpáleném oleji 2 minuty z obou stran. 
V hlubokém talíři smícháme zbylé 3 lžíce cukru se skořicí. Usmažené churros obalíme v cukrové směsi a na chvilku odložíme. 
Rozpustíme čokoládu s trochou másla (můžeme přidat i mléko).
Churros s cukrem a skořicí podáváme teplé s rozpuštěnou hořkou čokoládou 

2015-04-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladěti
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravysmažení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI