Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 1 a 1/3 hrnku | třtinový cukr | 2/3 hrnku | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky |
jedlá soda | 3/4 lžičky | citronová kůra | dle chuti | sůl | špetka |
mléko | 1 hrnek | citronová šťáva | 2 lžíce | olej | 1/4 hrnku |
liči | 150 g | ||||
Tvarohový krém: | |||||
polotučný tvaroh | 150 g | třtinový cukr moučka | 30 g | máslo | 40 g |
Když jsem byla dnes nakoupit, hned mi padl zrak na tu malou, narůžovělou kuličku s ostýnky jako ježek. Přiznám se bez mučení, nevěděla jsem, co to je. Liči jsme nikdy nejedla, natož abych z něj něco připravovala. Liči voní po růžích a chuť je podobná hroznovému vínu. Malý kulatý plod má tenkou kožovitou růžovou slupku, která se snadno loupe. Chuť liči je přirovnávána k chuti hroznového vína nebo kompotovaných mandarinek. Uvnitř plodu je pecka velikosti fazole, která není jedlá. Skvělá volba pro ozvláštnění cupcake.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Liči oloupeme a vypeckuje, dužinu rozmixujeme tyčovým mixérem. Všechny suché ingredience smícháme a postupně do nich přilijeme směs těch mokrých a pyré z liči. Těstem naplníme formu na cupcaky (klidně až ke kraji, protože moc nevyběhnou).
Pečeme ideálně na horkovzduch asi 15 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopíme na mřížku. Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.
Tvarohový krém:
Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Směsí pak nazdobte cupcakeky.
1 hrnek = 200 ml.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI