Ingredience: | |||||
hladká mouka | 200 g | krupicový cukr | 3 a 1/2 lžíce | prášek do pečiva | 2 lžičky |
jedlá soda | 1/4 lžičky | sůl | 1/2 lžičky | mléko | 240 ml |
ricotta | 250 g | vejce | 3 ks | vanilkový extrakt | 1/2 lžičky |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | dle chuti | citronová šťáva | 60 ml | rozpuštěné máslo | 30 g |
Sobotní ráno jak malovaný, úplně vybízí k přípravě další skvělý snídaně...kdybych ovšem nebyla už od 7 ráno v práci. A tak se naprosto úúúžasný Lívanečky s ricottou a citrónovou kůrou dělaly včera k večeři. Ricotta se spotřební lhůtou dnešního data a chuť na palačinky mě přiměly zagůglit, a najednou čtu recept Jarky z blogu Chutě světa a přesně vím, že to je ono!! Lívanečky jsou nadejchaný jak nebe samo, chuť citronu je osvěžující, jako byste jedli nějakej citronovej dortík a s javorovým sirupem jsou teda vůbec nejlepčejší! A až se budete ládovat tou dobrotou, rozhodně si projděte i další Jarčiny recepty, u týhle holky určitě nejsem pro inspiraci naposled!
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mléko, ricottu, vanilkovej extrakt a šleháme, dokud se vše krásně nespojí. Pak přimícháme citronovou šťávu, kůru a rozpuštěný máslo a znovu metličkou promícháme.
Mouku, spolu s jedlou sodou a práškem do pečiva přidáme k ušlehané směsi a mícháním spojíme. Nakonec si vyšleháme z bílků tuhý sníh a ten do těsta opatrně vmícháme.
Smažíme na trošce másla nebo oleje dozlatova z obou stran a podáváme s čerstvým ovocem, javorovým sirupem nebo domácí marmeládou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI