Cizrnová bublanina ze špaldy a žitné mouky zpět

Ingredience:
vejce6 kstřtinový cuker s vanilkou60 gšpaldová mouka T 630200 g
žitná mouka100 gcizrna Bonduelle1 balenívoda200 ml
kypřící prášek bio nebio s vinným kamenem2 lžičkyolej na vymazání plechuhrubá mouka na vysypání plechu
třešně (mražené) dle potřeby
vejce 6 ks, třtinový cuker s vanilkou 60 g, špaldová mouka T 630 200 g, žitná mouka 100 g, cizrna Bonduelle 1 balení, voda 200 ml, kypřící prášek bio nebio s vinným kamenem 2 lžičky, olej na vymazání plechu, hrubá mouka na vysypání plechu, třešně (mražené) dle potřeby

Příprava

Bublanina patří mezi naše oblíbené moučníky, tentokrát jsem se ji rozhodla připravit trochu jinak, než bývá mým zvykem, co dodat, prostě si ráda hraji a experimenty mě baví, obzvlášť když vyjdou.

Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme tyčovým mixérem rozmixovanou cizrnu, prosáté mouky a vodu, opět vyšleháme a před samotným pečením vmícháme kypřící prášek.

Na vysypaný plech nalijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a přidáme třešně, pečeme na 200°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Pro bezlepkovou dietu použijte rýžovou mouku polohrubou, případně namíchejte s pohankovou.

Třtinový cukr s vanilkou si připravuji doma. Stačí si uložit do dózy prázdné vanilkové lusky a zasypat je třtinovým cukrem.

2016-05-09 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila bublaninu na plech o vnitřním rozměru 36 x 28 cm.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI