Ingredience: | |||||
cizrna Bonduelle | 150 g | banán | 1 ks | vejce | 3 ks |
datlový sirup | 40 g | přírodní Šmakoun | 1/2 balení | karob | 2 lžíce |
kypřící prášek bio-nebio | 2 lžičky |
Jelikož při bezmléčné dietě není povolen tvaroh, často jej nahrazuji právě Šmakounem a v těstě se chuti tvarohu velmi přiblíží. Šmakouna jsem si oblíbila a našemu malému také velmi chutná a opět jsme si moc pochutnali.
Cizrnu vyjmeme z plechovky, propláchneme a scedíme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s pokrájeným Šmakounem a banánem. Celá vejce utřeme s datlovým sirupem, vmícháme směs cizrny, Šmakouna, banánu a kypřící prášek. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme karobem. Těsto střídavě vlijeme do silikonových báboviček a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí. Těsto je křehké je třeba jej nechat před vyklopením zchladnout, případně formičky vytřít tukem a vysypat karobem či kakaem.
Inspirací pro tento recept se stala Cizrnová kakaová buchta z Apetit online.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI