Cizrnové brownies zpět

Ingredience:
cizrna z konzervy215 gmenší banán1 ksvejce1 ks
ghítela1 lžícečokoláda 60%50 gjavorový sirup3 lžíce
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
cizrna z konzervy 215 g, menší banán 1 ks, vejce 1 ks, ghítela 1 lžíce, čokoláda 60% 50 g, javorový sirup 3 lžíce, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku

Příprava

Na ty už jsem měla spadeno hodně dlouho. A v tomhle pošmourném počasí rozhodně zvednou náladu, a to nejen zarytým čokoholikům. Přitom to zase až takový hřích není, je totiž úplně bez mouky.

Cizrnu slijeme a propláchneme. Spolu s vejcem a nakrájeným banánem, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši. Přidáme lžíci ghítely a ještě promixujeme. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnce a vmícháme do směsi. Dosladíme javorovým sirupem a nakonec přidáme prášek do pečiva. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme, aby bylo vysoké asi 1 centimetr. Můžeme použít malý plech nebo jen polovinu velkého, těsto je husté, takže se nikam nerozteče. Já měla plochu cca 25x25 cm. Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů asi 15 minut, ale zkontrolujeme radši dřív. Můžeme i kousek ukrojit. Brownies mají zůstat uvnitř vláčné, nesmíme je vysušit. Po vyndání necháme úplně vychladnout, přendáme na tác a opatrně sundáme pečící papír. Nakrájíme na dvanáct kousků. Já jsem podávala s domácím pribinákem a třešničkou. Je to dost křehký, ale vláčný a výborný dezert.

2016-03-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI