Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | třtinový cukr s vanilkou | 3 lžíce | Alsan | 60 g |
České Ghíčko Bio | 2 lžíce | cizrna Bonduelle | 125 g | pohanková mouka | 90 g |
rýžová polohrubá mouka | 40 g | kypřící prášek bio-nebio | 2 lžičky | voda dle konzistence | 100 - 150 ml |
borůvky | 3 - 4 hrsti | ||||
Drobenka: | |||||
namletý třtinový cukr | dle potřeby | Alsan bio | dle potřeby | pohanková mouka | dle potřeby |
Tak tento koláč je nejen rychlý, ale neskutečně dobrý, měli jsme velmi náročný týden a já chtěla syna odměnit nějakou mlsnotou. Když už připravuji nějakou dobrotu, přemýšlím nad tím jak ji výživově obohatit a myslím, že se mi to docela povedlo. Má to jediný háček, koláče zbylo sotva k snídani takže zítra peču znovu a tentokrát tam nezapomenu přidat Šmakouna, kterého jsem v tom fofru přehlédla.
Cizrnu vyšleháme tyčovým mixérem. Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem, Alsanem a Ghíčkem, během šlehání přidáme rozmixovanou cizrnu. Přisypeme pohankovou a rýžovou mouku společně s kypřícím práškem a už jen ručně vyšleháme metlou. V případě potřeby přidáme vodu, já ji přidala tolik, aby těsto nebylo tuhé.
Připravené těsto nalijeme do předem vymazané formy a navrch přidáme borůvky, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C asi po 10 minutách přidáme drobenku, kterou jsem připravila z pohankové mouky, Alsanu a rozemletého třtinového cukru, pečeme dalších 10 minut, vyzkoušíme špejlí.
Z uvedených ingrediencí připravíte koláč do formy o průměru 27 cm. Vanilkový cukr si připravuji doma, prázdné vanilkové lusky přidám do krabičky a zasypu je třtinovým cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI