Ingredience: | |||||
uvařená cizrna | 250 g | vlašské ořechy | 100 | sůl | špetka |
prášek o pečiva bez fosfátů | 1 ks | med nebo třtinový cukr | 2 lžíce | vanilkový extrakt | 1 lžíce |
citronová kůra | dle chuti | perníkové koření | 1 lžička | vejce | 3 ks |
středně velká jablka | cca 3 ks |
A opět něco sladkého z luštěnin, a zase to nikdo nepozná. Chuť cizrny je poměrně neutrální a výživová hodnota jídla je s ní významně vyšší, než při použití obilné mouky. Koláč je také přirozeně bezlepkový.
Suroviny na těsto rozmixujeme ve výkonném mixéru a nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe půlměsíčky očištěných jablek a pečeme v předehřáté troubě při 175°C 50 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI