Cizrnový koláček s malinovou omáčkou zpět

Ingredience:
cizrna1 plechovkavejce4 kskakao4 lžíce
mandle1 hrneksojové mléko1/2 hrnkukypřící prášek bez fosfátů1/2 lžičky
jedlá soda1 lžičkasůl špetkamed3 lžíce
přírodní vanilkový extrakt1 lžičkakokosový olej na vymazání formymaliny na omáčku dle potřeby
třtinový cukr do omáčky1 lžička
cizrna 1 plechovka, vejce 4 ks, kakao 4 lžíce, mandle 1 hrnek, sojové mléko 1/2 hrnku, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 lžičky, jedlá soda 1 lžička, sůl špetka, med 3 lžíce, přírodní vanilkový extrakt 1 lžička, kokosový olej na vymazání formy, maliny na omáčku dle potřeby, třtinový cukr do omáčky 1 lžička

Příprava

I z cizrny se dá upéct výborný dezert. Nevěříte? Tak zkuste tenhle extra kakaový cizrnový koláček. Je zcela bez mouky, takže se hodí i pro celiaky. Obsahuje mleté mandle a ve spojení s domácí malinovou omáčkou je to opravdová lahůdka.

Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec máčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku. 
 
2015-02-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI