Ingredience: | |||||
cizrna Country Life | 150 g | karob | 4 lžíce | sušené datle | 4 ks |
vanilkový lusk - zrníčka | 1 ks | voda | dle potřeby | banán | 4 ks |
řasa wakame | velikost poštovní známky | mandlové mléko Provamel | 250 ml | jahody | na ozdobení |
Baileys Créme Caramel | dle chuti | Tahini-světlé | dle chuti |
Na tento dezert jsem se třásla a přemýšlela jsem o něm několik dní. Měli jsme osmi hodinovou odstávku od elektřiny, takže jsem měla dost času popřemýšlet jak jej připravit, a už jsem hořela nedočkavostí, jak bude chutnat. Cizrna ve spíži už nějaký čas ležela, manžel dovezl čerstvé krásně žluté banány a čerstvé jahůdky ty nemohly jako ozdoba chybět. Já jsem zvyklá na rychlo dezerty. Tento zabere trošku více času, ale výsledek stojí za to. Tento dezert si zamilujete obzvlášť po vylepšení BAILEYS CRÉME CARAMEL.
Dětská verze:
Cizrnu propláchneme, namočíme do sklenice s vodou na 8-12 hodin. Cizrnu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme 1-1,5 hodiny společně s pokrájenými datlemi, zrníčky z vanilkového lusku, řasou wakame, podle potřeby doléváme vodu.
Pokud zůstane v hrnci hodně vody, tak ji odlijeme. Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s mandlovým mlékem. Mandlové mléko přiléváme postupně dle konzistence, já dala 250ml. Pak přidáme karob, banány a rozmixujeme do hladka.
Naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami.
Do dospělé verze jsem si navíc přidala BAILEYS CRÉME CARAMEL dle chuti a Tahini.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI