Čoko suky s Nutellou zpět

Ingredience:
vlažné mléko330 mlrozpuštěné máslo50 gcukr krupice125 g
čerstvé kvasnice1/2 kostkyvejce1 kspolohrubá mouka125 g
hladká mouka440 gkakao holandského typu60 gsůl1 lžička
Nutella dle potřeby
vlažné mléko 330 ml, rozpuštěné máslo 50 g, cukr krupice 125 g, čerstvé kvasnice 1/2 kostky, vejce 1 ks, polohrubá mouka 125 g, hladká mouka 440 g, kakao holandského typu 60 g, sůl 1 lžička, Nutella dle potřeby

Příprava

Je jen málo děti, které by nemilovaly Nutellu a ty moje nejsou výjimkou.
 
Pokud jim chcete zaručeně udělat radost, upečte jim tyhle čokoládové suky. Jsou rychle, jednoduché a táááák dobré.
 
Zadělat můžete jak v běžném robotu, tak i v domácí pekárně. Pokud se ani jedno ve vaší kuchyni nenachází, nezbude vám nic jiného, než vyhrnout rukávy a zapojit vařečku a svaly.
Z odvážených surovin odeberte trochu mléka, hladké mouky a všechny kvasnice se špetkou cukru. Zamíchejte v kvásek a přikryté nechte někde v teple vzejít.
 
Zbytek surovin dejte do robota, přilijte i nabublaný kvásek a nechte hníst
 cca 15 minut na rychlost č. 2.
Během hnětení můžete setřít stěrkou z okrajů, aby se všechny suroviny dobře promíchaly.
 
Nechte na teplém místě kynout jednu hodinu. Jestliže těsto není 1 a 1/2 větší, tak klidně půl hodinku ještě přidejte.
 
Vykynuté těsto přepracujte a rozdělte na 16 kousků. Pokud chcete menší suky, klidně si udělejte kousků více.
 
 
Každý rozválejte na přibližný tvar obdélníku a potřete Nutellou.
 
Podélně nařízněte v několika pruzích a šikmo srolujte do hada. To potom zatočte do tvaru šneka a koneček zastrčte vespod.
 
 
Na pečícím papíře nechte kynout jednu hodinu a před pečením potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka. 
Nebojte se, že nějak extra nenakynuly. V troubě to určitě doženou a budou dvakrát tak velké.
Když máte potřeno, tak je posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 180°C  cca 15-20 minut.
 
Hned po vytažení z trouby potřete suky jednoduchým sirupem (2 lžíce cukru + 2 lžíce horké vody) a nechte vychladnout na mřížce.
 
 
Dobrou chuť!
2017-02-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI