Je jen málo děti, které by nemilovaly Nutellu a ty moje nejsou výjimkou.
Pokud jim chcete zaručeně udělat radost, upečte jim tyhle čokoládové suky. Jsou rychle, jednoduché a táááák dobré.
Zadělat můžete jak v běžném robotu, tak i v domácí pekárně. Pokud se ani jedno ve vaší kuchyni nenachází, nezbude vám nic jiného, než vyhrnout rukávy a zapojit vařečku a svaly.
Z odvážených surovin odeberte trochu mléka, hladké mouky a všechny kvasnice se špetkou cukru. Zamíchejte v kvásek a přikryté nechte někde v teple vzejít.
Zbytek surovin dejte do robota, přilijte i nabublaný kvásek a nechte hníst
cca 15 minut na rychlost č. 2.
Během hnětení můžete setřít stěrkou z okrajů, aby se všechny suroviny dobře promíchaly.
Nechte na teplém místě kynout jednu hodinu. Jestliže těsto není 1 a 1/2 větší, tak klidně půl hodinku ještě přidejte.
Vykynuté těsto přepracujte a rozdělte na 16 kousků. Pokud chcete menší suky, klidně si udělejte kousků více.
Každý rozválejte na přibližný tvar obdélníku a potřete Nutellou.
Podélně nařízněte v několika pruzích a šikmo srolujte do hada. To potom zatočte do tvaru šneka a koneček zastrčte vespod.
Na pečícím papíře nechte kynout jednu hodinu a před pečením potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka.
Nebojte se, že nějak extra nenakynuly. V
troubě to určitě doženou a budou dvakrát tak velké.
Když máte potřeno, tak je posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 15-20 minut.
Hned po vytažení z trouby potřete suky jednoduchým sirupem (2 lžíce cukru + 2 lžíce horké vody) a nechte vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť!