Ingredience: | |||||
čokoláda Callebaut | 100 g | vejce | 2 ks | smetana ke šlehání | 70 ml |
mletá vanilka | špetka | třtinový cukr | 20 g | ||
Na ozdobu: | |||||
ovoce | dle chuti |
Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus.
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás.
Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte.
Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh.
Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem.
Čokoládu Callebaut koupíte v Chefshopu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI