Ingredience: | |||||
čokoláda 70% | 160 g | máslo | 40 g | vejce | 4 ks |
krupicový cukr | 40 g |
Až zaboříte lžičku do této čokoládové pěny, budete muset uznat, že lepší jste v životě nejedli. Je tak nadýchaná, tak čokoládová a jenom se rozplývá na jazyku. Doporučuji podávat s ovocem - jahody, maliny, borůvky...Udělejte si ji! Nebudete litovat.
Čokoládu nasekáme na malé kousky. Spolu s máslem zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs. Necháme vychladnout - čokoláda by měla být vlažná.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr, a šleháme, dokud sníh není pevný. Žloutky našleháme o pěny a stěrkou přimícháme k bílkům.
1/4 vaječné směsi smícháme s čokoládou. Postupně smícháme i se zbylými 3/4.
Čokoládovou pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Necháme ztuhnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI