Čokoládová pěna / Mousse au chocolat zpět

Ingredience:
čokoláda 70%160 gmáslo40 gvejce4 ks
krupicový cukr40 g
čokoláda 70% 160 g, máslo 40 g, vejce 4 ks, krupicový cukr 40 g

Příprava

Až zaboříte lžičku do této čokoládové pěny, budete muset uznat, že lepší jste v životě nejedli. Je tak nadýchaná, tak čokoládová a jenom se rozplývá na jazyku. Doporučuji podávat s ovocem - jahody, maliny, borůvky...Udělejte si ji! Nebudete litovat.

Čokoládu nasekáme na malé kousky. Spolu s máslem zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs. Necháme vychladnout - čokoláda by měla být vlažná. 

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr, a šleháme, dokud sníh není pevný. Žloutky našleháme o pěny a stěrkou přimícháme k bílkům. 

1/4 vaječné směsi smícháme s čokoládou. Postupně smícháme i se zbylými 3/4. 

Čokoládovou pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Necháme ztuhnout.

2017-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI