Ingredience: | |||||
čokoláda 55% | 160 g | máslo | 40 g | vejce | 4 ks |
krupicový cukr | 40 g | maliny | 250 g | krupicový cukr | dle chuti |
Zdobení: | |||||
čerstvé maliny | dle chuti | růžová chrpa | dle chuti |
Mlčet jako pěna a jíst tuto čokoládovou pěnu, zatímco za oknem poletuje podzimní listí, stromy se halí do husté mlhy, u toho popíjet horký čaj a zachumlat se do teplé deky. Přesně tuto scenérii by měl zažít s čokoládovou pěnou každý! A kdybyste se náhodou báli, že tento dezert je kvůli čokoládě příliš hutný, tak nebojte. Maliny jsou na dně skleničky příjemným osvěžujícím překvapením.
Nejprve si připravíme malinový rozvar. Maliny krátce povaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalijeme na dno skleniček.
Čokoládu spolu s máslem dáme do mísy a rozehříváme v mikrovlnné troubě. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud není čokoládová směs hladká.
Nyní oddělíme žloutky od bílků. Bílky šleháme ručním mixérem. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není pevný. V jiné míse našleháme žloutky do pěny a stěrkou zlehka přimícháme k bílkům. K vaječné směsi postupně přidáváme vlažnou čokoládu. Stěrkou opatrně vmícháváme čokoládu, dokud se nevytvoří tmavá čokoládová hmota.
Pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Dáme vychladit do ledničky. Zdobíme chrpou a čerstvými malinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI