Hebké ořechové těsto: | |||||
bílky | 4 ks | med (tekutý) | 2 lžíce | mleté vlašské ořechy | 60 g |
mleté mandle | 20 g | ||||
Kakaový krém: | |||||
měkké máslo | 250 g | kakao | 40 g | med | 120 g |
vejce | 4 ks | vanilka | dle chuti |
Roláda se sametovým krémem a jemným těstem.
Pro ty, co blog sledujete už dávno, prozradím, že se jedná o fúzy dvou receptů: těsto je z receptu na štafetky a krém z pařížských rohlíčků ;)
Hebké ořechové těsto:
Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme med a opatrně přimícháme ořechy. Rozetřeme na plechu s pečícím papírem potřeným máslem a zprudka upečeme, v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut, až je těsto upečené dozlata. Mezitím zamícháme krém.
Kakaový krém:
Máslo našleháme s vanilkou, kakaem a medem (60 g). Vejce našleháme s medem (60 g) a za stálého šlehání pomalu ohříváme, dokud hmota nezačne být horká. Ihned stáhneme z ohně a šleháme dál, dokud nevychladne, výsledkem je světle žlutá nadýchaná pěna. Do másla přimícháme vaječnou pěnu a důkladně rozšleháme. Naplníme do zdobícího sáčku a ozdobíme rohlíčky. Skladujeme je v ledničce, před máčením do čokolády musí vychladnout a ztuhnout.
Krém rozetřeme na korpus a pomocí pečícího papíru srolujeme. Necháme vychladnout v ledničce a na závěr zalijeme roztavenou 85 %-ní čokoládou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI