Ingredience: | |||||
cukr krupice | 70 g | třtinový cukr | 50 g | máslo | 75 g |
voda | 30 ml | rozpustná káva (nemusí být) | 1 lžička | hořká čokoláda (55-60%) | 150 g |
velká vejce | 2 ks | polohrubá mouka | 120 g | jedlá soda | 1/4 lžičky |
sůl | špetka | čokoládové pecičky nebo nasekaná hořká čokoláda | 50 g |
Přestože mám čokoládu moc ráda, tak brownies mě nikdy nelákalo. Většina těch, co jsem ochutnala, bylo buď hodně hutných, tuhých nebo lepivých. Ať už jsem si je dala někde v kavárně nebo zkoušela péct doma. Možná to bude tím, že jsem dosud nenarazila na ten správný recept.
Tyto brownies jsou krásně nadýchané, měkké a vláčné, zároveň ale i pořádně čokoládové. Čokolády je tam celkem slušná dávka. Část je rozpuštěná a zamíchaná do těsta, zbytek pak v podobě peciček. Chuť čokolády ještě zvýrazňuje špetka kávy.
Příprava je jednoduchá a servírovat můžeme chvilku po upečení. Jako obvykle jsem pekla jen z menší dávky, takže pokud je pro vás 9 kousků málo, klidně si upečte z dvojité. Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou, ovocným přelivem, šlehačkou nebo prostě jen tak s dobrou kávou.
Troubu předehřejte na 165 stupňů. Formu o rozměru cca 18 x 18 cm vyložte pečícím papírem.
Do rendlíku dejte oba cukry, máslo, vodu a kávu. Za stálého míchání při střední teplotě přiveďte k varu. Stáhněte z kamen, přidejte čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.
Vejce vyšlehejte do husté pěny, trvá to cca 3 minuty. Do vaječné směsi po částech vmíchejte čokoládovou hmotu, dobře promíchejte. Přidejte prosátou mouku s jedlou sodou a špetkou soli, dobře promíchejte.
Nakonec přisypte čokoládové pecičky nebo čokoládu nasekanou na malé kousky.
Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 30 - 40 minut. Špejlí si ověřte, že je těsto propečené. Nechte zcela vychladnout, než budete "testovat".
Inspirace z webu: www.tasteofhome.com
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI