Ingredience (cca 15 kousků): | |||||
*kvalitní čokoláda | 200 g | kokosový olej (nebo rostlinný neutrální chuti) | 2 lžičky | arašídové máslo (Big Boy Butter) | 100 g |
hrubozrnná sůl nebo posekané slané arašídy | dle chuti |
Mám pro vás první vánoční recept a začneme rovnou trochu netradičně. Letos jsem plánovala péct cukroví na blog už v půlce listopadu, ale nějak nám to zhatila viróza, kterou malý dotáhl ze školky a už se s ní tři týdny pereme, takže všechno ostatní jde trochu stranou. Chtělo to tedy nějakou rychlíku, a protože jsem zrovna dostala celý balík ořechových másel od Big Boy Butter, bylo rozhodnuto. Pokud máte rádi arašídové máslo, budou vám tyhle košíčky určitě chutnat a hlavně, do hodiny je máte hotové.
V rendlíku ve vodní lázni nebo v mikrovlnce si opatrně rozpustíme čokoládu a s kokosovým olejem ji rozmícháme dohladka. Nachystáme si 15 malých papírových košíčků a do každého vlijeme 2 lžičky rozpuštěné čokolády. Nalijeme ji na dno a poté krouživým pohybem rozlijeme i po stranách košíčku, zhruba do poloviny jeho výšky. Košíčky s čokoládou dáme na 10 minut ztuhnout do mrazáku.
Tip: Já jsem použila košíčky na minimuffiny a i s formou je poté dávala do mrazáku. Postačí ale i malý tácek.
Na ztuhlou čokoládu nalijeme 1 lžičku arašídového másla a opět dáme na 10 minut do mrazáku. Nakonec navrch nalijeme 1 lžičku čokolády (pokud mezitím ztuhla, můžeme ji opět rozehřát ve vodní lázni/mikrovlnce). Povrch ihned posypeme solí nebo kousky arašídů.
Košíčky skladujeme v lednici.
*Čokoládu vyberte takovou, kterou máte rádi - hořkou, mléčnou... já jsem použila čokoládu na vaření z Lidlu, má vyšší obsah kakaa a dobře chutná.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI