Čokoládové lanýže od Evel zpět

Ingredience:
whiskey0,4 dclmáslo20 gsmetana175 ml
med15 ghořká čokoláda200 gmléčná čokoláda75 g
hořká čokoláda na namáčení1 tabulkasezam hrstkaskořice na namáčení hrstka
whiskey 0,4 dcl, máslo 20 g, smetana 175 ml, med 15 g, hořká čokoláda 200 g, mléčná čokoláda 75 g, hořká čokoláda na namáčení 1 tabulka, sezam hrstka, skořice na namáčení hrstka

Příprava

Tento recept jsem našla na topreceptech a byla jsem moc zvědavá, jak budou tyto lanýže chutnat. Byla jsem moc mile potěšena a tímto díky autorce Evelíně za inspiraci.

Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu, med, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.
Připravíme si 2 plechy vyložené pečícím papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20 min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.
Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle.
Rozpustíme si hořkou čokoládu. Lanýže napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády. Rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam.
Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.

2014-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
35
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI