Čokoládové mini bábovičky z červené řepy zpět

Ingredience:
uvařená červená řepa150 gšpaldová mouka typ 630200 gprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
holandské kakao50 gsůl špetkavejce3 ks
povolené máslo120 gtřtinový cukr100 gmléko (já použila sojové)100 ml
vysokoprocentní čokoláda50 g
uvařená červená řepa 150 g, špaldová mouka typ 630 200 g, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, holandské kakao 50 g, sůl špetka, vejce 3 ks, povolené máslo 120 g, třtinový cukr 100 g, mléko (já použila sojové) 100 ml, vysokoprocentní čokoláda 50 g

Příprava

Už se mi osvědčilo, že spojení červené řepy a čokolády v podobě sladkých dezertů je velmi lahodné. Proto jsem se rozhodla využít tohoto spojení a udělat nějakou tu laskominu. Zvolila jsem formu mini báboviček, protože to je ideální velikost na dezert a je to i rychle hotové. Další podoba dobroty z červené řepy tak byla na světě.

Uvařenou červenou řepu si rozmixujte pomocí tyčového mixéru do hladka. Troubu si předehřejeme na 18 stupňů. V jedné míse si smícháme mouku s práškem do pečiva, prosátým kakaem a solí. Bílky si vyšleháme dotuha společně s cca 1/3 cukru. Zbylý cukr pak ušleháme s máslem do pěny a vmícháme do "suché směsi" s moukou. Do této pak vmícháme mléko, nasekanou čokoládu, červenou řepu a po částech sníh. Těstem pak plníme silikonové formičky na mini bábovičky a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut. Po vychladnutí pak vyndáme bábovičky z formiček a před podáváním poprášíme trochou moučkového cukru.

2017-03-14 Dezerty

Poznámka

Inspirace: časopis F.O.O.D. č. 2/2017

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI