Ingredience: | |||||
uvařená červená řepa | 150 g | špaldová mouka typ 630 | 200 g | prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
holandské kakao | 50 g | sůl | špetka | vejce | 3 ks |
povolené máslo | 120 g | třtinový cukr | 100 g | mléko (já použila sojové) | 100 ml |
vysokoprocentní čokoláda | 50 g |
Už se mi osvědčilo, že spojení červené řepy a čokolády v podobě sladkých dezertů je velmi lahodné. Proto jsem se rozhodla využít tohoto spojení a udělat nějakou tu laskominu. Zvolila jsem formu mini báboviček, protože to je ideální velikost na dezert a je to i rychle hotové. Další podoba dobroty z červené řepy tak byla na světě.
Uvařenou červenou řepu si rozmixujte pomocí tyčového mixéru do hladka. Troubu si předehřejeme na 18 stupňů. V jedné míse si smícháme mouku s práškem do pečiva, prosátým kakaem a solí. Bílky si vyšleháme dotuha společně s cca 1/3 cukru. Zbylý cukr pak ušleháme s máslem do pěny a vmícháme do "suché směsi" s moukou. Do této pak vmícháme mléko, nasekanou čokoládu, červenou řepu a po částech sníh. Těstem pak plníme silikonové formičky na mini bábovičky a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut. Po vychladnutí pak vyndáme bábovičky z formiček a před podáváním poprášíme trochou moučkového cukru.
Inspirace: časopis F.O.O.D. č. 2/2017
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI