Ingredience: | |||||
máslo | 60 g | čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate | 200 g | cukr krupice | 100 g |
vejce | 2 ks | hladká mouka | 230 g | kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
sůl | špetka | moučkový cukr | na obalení |
Letos mě zaujala novinka – popraskané sušenky. Dají se dělat různé druhy, pomerančové, citronové, vanilkové, kakaové, ale Vendulka si přála čokoládové. Tak máme opravdu extra čokoládové. A jak už to u nás bývá, jedná se o mini verzi. Musím podotknout, že čím větší kuličky uděláte, tak tím víc popraskají, ale praskají i tak méně, než třeba vanilkové a to díky “těžkému čokoládovému těstu”, ale ta čokoládová chuť, je prostě dokonalá!
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Používám kvalitní 44% čokoládu na vaření od českého výrobce čokolády CARLA Chocolate. V míse si vyšleháme vejce s cukrem krupice a přidáme vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Pak již jen přidáme špetku soli, 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku do pečiva a hladkou mouku. Směs důkladně promícháme a zpracujeme těsto.
Z těsta tvarujeme kuličky, velikost jsem dělala asi jako lískový oříšek, ale vy si je upečte podle svého gusta. Neupečené kuličky důkladně obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 10 - 12 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI