Čokoládové sušenky zpět

Ingredience:
změklé máslo120 gcukr krystal200 gvejce1 ks
vanilkový extrakt2 lžičkyhladká mouka200 gkakao20 g
jedlá soda1 lžičkakukuřičný škrob1 lžičkasůl špetka
bílá čokoláda v peckáchcca 50 g
změklé máslo 120 g, cukr krystal 200 g, vejce 1 ks, vanilkový extrakt 2 lžičky, hladká mouka 200 g, kakao 20 g, jedlá soda 1 lžička, kukuřičný škrob 1 lžička, sůl špetka, bílá čokoláda v peckách cca 50 g

Příprava

Září zatím vede jako nejvíc hektický měsíc letošního roku a na blogu je to pěkně vidět. Nejdříve svatba mojí malé sestřičky a teď naše rekonstrukce a stěhování. Počítala jsem s tím, že na pečení, mimo to svatební, asi moc času nebude a schovala si aspoň jeden recept, jenže když už večer zasednu k počítači, skončím zase jen v plánovači Ikea. Besta, Pax či Stuva jsou teď u nás nejvíce skloňovaná jména. Na stole v kuchyni se hromadí krabice od banánů, už ani nevím, kam jsem uklidila odměrky, a ani příštích pár dní to zřejmě nebude lepší. A k tomu venku prší a prší. Kde je sakra to babí léto?! Jestli to máte podobně, upečte si tyhle výborný sušenky, dejte si k nim hrnek horkýho kakaa, na chvíli prostě vypněte a jen si užívejte domácí pohodu.

V mixéru šleháme změklé máslo s cukrem minimálně 3 minuty, až zesvětlá a nabude. Postupně přidáme vajíčko a vanilkový extrakt. Poté vmícháme mouku, kakao, jedlou sodu, škrob a sůl. Nakonec zapracujeme bílou čokoládu. 

Z těsta zformujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme nejméně hodinu vychladit v lednici. Lépe se s ním pak bude pracovat. 

Troubu předehřejeme na 180°C. Z těsta lžící odkrajujeme sejně velkou kousky, z každého v rukách vyválíme kuličku a dáme ji na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami necháme větší rozestupy, během pečení se roztečou (mně se jich na jeden plech vešlo zhruba dvacet).

Tip: Protože jsem chtěla mít sušenky stejně velké, použila jsem váhu a odvažovala těsto po 20 gramech. A když si dáte u každé kuličky záležet, budou mít i sušeny po upečení pěkně kulatý tvar.

Sušenky pečeme 9 minut. Ihned po vytažení je opatrně přendáme na mřížku vychladnout. Skladujeme je nejlépe v uzavřené dóze.

2017-11-06 Dezerty

Poznámka

Inspirace: www.cookingclassy.com

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI