Ingredience: | |||||
středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo | 1 ks | kakao | 50 g | nastrouhaná 70% hořká čokoláda | 100 g |
polohrubá mouka | 200 g | třtinový cukr | 240 g | soda | 1 lžička |
kypřící prášek | 1 lžička | sůl | špetka | celá vajíčka | 2 ks |
řecký jogurt | 200 g | kokosový olej | na vymazání formy | burákové máslo | dle potřeby |
šlehačka ke šlehání | dle potřeby |
Tenhle chlebíček je hotový raz dva a dokonale vláčný a hlavně plný čokolády. Při podávání doporučuji doplnit šlehačkou ochucenou arašídovým máslem nebo například ořechovou zmrzlinou.
Nejprve si předehřejme troubu na 180°C a vymažeme formu kokosovým olejem. Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme včetně šťávy do mísy, přidáme jogurt, vajíčka, cukr a vše dobře promícháme. V jiné míse dáme dohromady mouku, kakao, špetku soli, kypřicí prášek a sodu, poté smícháme jak tekutou tak sypkou část pěkně dohromady. Vsypeme nastrouhanou čokoládu a vše nalijeme do formy.
Dáme do trouby a pečeme cca 50-55 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím si nachystáme ochucenou šlehačku. Smetanu ke šlehání ušleháme pěkně do tuha čím víc tím líp a poté vmícháme burákové máslo , popřípadě můžeme dosladit moučkovým cukrem,ale já osobně nesladím.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI