Ingredience: | |||||
máslo | 150 g | cukr krupice | 200 g | vejce | 5 ks |
hrubá mouka | 450 g | mléko pokojové teploty (dle potřeby) | cca 2 dl | strouhané vlašské ořechy | 100 g |
strouhaná hořká čokoláda | 100 g | prášek do pečiva | 1 balíček | tuk a strouhanka či hrubá mouka | na vymazání formy |
Bábovka, která příjemně voní po vlašských ořechách....
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě (v horkovzdušné troubě 150 °C) asi 1 hodinu - zkoušíme špejlí. Před dopečením teplotu snížíme. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme též polévat čokoládovou tmavou či bílou polevou a zdobit vlašskými ořechy nebo čokoládovou polevu
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI